DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ŞUBAT AYI: DEYİMLER VE ATASÖZLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ŞUBAT AYI: DEYİMLER VE ATASÖZLERİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Lise (Ortaöğretim) Şubat Ayı 

 

Şubat Ayı: Deyimler ve Atasözleri Okumaları

 

22.02.2024 492

Projenin Amacı:

 

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir.

 

Şubat Ayı Faaliyetleri:

 

Deyimler ve Atasözleri Okumaları:

 

Tüm sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

Tüm sınıflarda “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, kendilerine verilen atasözü veya deyimi dramatize ederek ifade ettiler.

Tüm sınıflarda “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.

Sergi ve Değerlendirme:

 

Öğrencilerin hazırladığı resimler ve drama performanslarından oluşan ürünler, okul sergisi için hazırlandı ve okulda sergilendi.

 

Genel Değerlendirme:

 

Şubat ayı boyunca gerçekleştirilen deyimler ve atasözleri okumaları etkinlikleri, öğrencilerin dil bilgisi ve kültürel mirasa yönelik farkındalıklarını artırmada etkili olmuştur. Özellikle öğrencilerin etkinliklere aktif katılımı ve ortaya çıkardıkları ürünlerin kalitesi, bu etkinliklerin başarısını göstermektedir. Deyimler ve atasözleri, dilimizin zenginliğini ve derinliğini yansıtan önemli unsurlardır ve öğrencilerimize bu değerleri tanıtmak ve öğretmek amacıyla yapılan bu etkinliklerin önemi büyüktür.

22-02-202422-02-202422-02-202422-02-202421-02-2024